Eseti

Számos olyan szolgáltatást is nyújt cégünk, amelyeket egyedileg elbírálva, csak egy-egy számviteli területet érintve biztosítunk. Az alábbi tevékenységeket állandó megbízással rendelkező partnerink számára is kínáljuk, illetve eseti megbízás keretében is szolgáltatunk.

1. Több évre visszamenőleg ellenőrzés, adatszolgáltatás, hiánypótlás

Új ügyfelek részére alakítottuk ki azon szolgáltatásunkat, amely lehetővé teszi számukra, hogy könyvelésük a valóságnak és a számviteli elveknek megfelelő legyen. E szolgáltatás keretében akár több évre visszamenőlegesen vállaljuk könyvelésük ellenőrzését, hibafeltárását, valamint hiba esetén önellenőrzések elkészítését, hiány esetén a pótlások elkészítését, az adatszolgáltatások benyújtását. Az eredmények feltárása után partnerünket tájékoztatva mutatjuk ki az esetleges adótartozásokat, az adórendezés lehetséges menetét, a további könyvelési munkamódszer alapjául szolgáló munkatervet.

2. Adótanácsadás

Szakmai felkészültségünknek, a folyamatos jogszabályfigyelésnek, valamint partnereink változatos tevékenységi köre alapján nyert tapasztalatainknak köszönhetően szinte bármely cégforma és tevékenységi körben naprakész ismeretekkel rendelkezünk. Adótanácsadás szolgáltatásunk magába foglalja megbízónk kifejezett igényeihez, kérdéseihez igazítva a jogszabályok pontos magyarázatát, hatékony alkalmazási módszerét, valamint ehhez kapcsolódó költségoptimalizáló tevékenységet is. E szolgáltatásunkat eseti és folyamatos megbízás keretében is kínáljuk.

3. Számviteli felügyelet

Számviteli felügyeleti szolgáltatásunkat azon cégeknek ajánljuk, akiknél a cég munkamódszere, ügyvitele megkívánja, hogy számviteli feladatait helyben, cég székhelyén, telephelyén lássa el, vagy nem kíván magasan kvalifikált szakembert helyben alkalmazni. A számviteli felügyelet koncentrálódhat egy-egy rész terület ellenőrzésére, de kiterjedhet a cégnél fennálló számviteli munka teljes körű felülvizsgálatára is.

A szolgáltatás keretében az alábbiakat nyújtjuk (igény szerint):

  • számviteli csoport szakmai felügyelete
  • munkafolyamat kialakítás optimalizálás
  • pénzügyi, számviteli, bér- és munkaügyi feladatokban szakmai tanácsadás, segítségnyújtás, ellenőrzés
  • adózói képviselet adó-, és egyéb hatóságok előtt
  • elektronikus ügyintézés
  • vezetői információk elkészítése
  • stratégiai döntésekben szakmai részvétel

4. Felszámolás, csődeljárás

Amennyiben a vállalkozás felszámolási, csődeljárási szakaszba jut, akkor cégünk a biztossal egyeztetve a lehetőségekhez mérten a legjobb számviteli kimutatásokkal és bizonylatokkal adja át a cég iratait. Természetesen a kijelölt biztosoknak átadott anyagokat ügyfeleinkkel egyezetjük, mivel megbízásunk értelmében kizárólag az ügyfél írásos beleegyezésével adhatunk át iratot harmadik fél részére.